[an error occurred while processing this directive]
- 2011/10/10 Arcadis wint groot contract in MaleisiŽ

Arcadis (NYSE EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag bekendgemaakt dat het met Vale Malaysia Manufacturing (VMM) een contract heeft ondertekend ter waarde van US$ 44 miljoen voor het leveren van project- en bouwmanagementdiensten. VMM is een dochteronderneming van het Braziliaanse mijnbouwconglomeraat VALE. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd vanuit een in MaleisiŽ gehuisveste joint-venture, waarin Arcadis voor 75% en Towell Construction voor 25% participeert. Eerder heeft Arcadis in eenzelfde joint venture verband met Towell samengewerkt aan een project voor Vale in Oman.

Arcadis en Towell gaan Vale ondersteunen met het investeringsprogramma ter waarde van US$ 1,4 miljard voor een industrieel complex in Teluk Rubiah een district in de stad Lumut in het westen van MaleisiŽ. Het betreft de eerste fase van het zogenaamde Vale Malaysia Manufacturing Project, dat de ontwikkeling omvat van een regionaal distributiecentrum voor ijzererts. Het distributiecentrum zal worden geÔntegreerd in een haventerminalgebied, dat toegankelijk zal worden gemaakt door de bouw van een twee kilometer lange brug. De planning is dat het complex binnen drie jaar operationeel zal zijn.

Op het hoogtepunt van de bouw zullen Arcadis en Towell VMM ongeveer 140 mensen op het bouwterrein in Teluk Rubiah aan het werk hebben. Het team wordt opgebouwd in samenwerking met Arcadis Logos, de Braziliaanse dochteronderneming van Arcadis. Het contract heeft een looptijd van 24 maanden en is vergelijkbaar met het contract dat met VALE is afgesloten voor het Oman Industrial Complex Project, dat inmiddels succesvol en ook in samenwerking met Arcadis experts uit BraziliŽ is voltooid.

Manoel Antonio sa Silva, directeur Arcadis Logos: "De combinatie van de wereldwijde ervaring van Arcadis in het leveren van projectmanagementdiensten en de meer dan 30 jaar succesvolle dienstverlening aan Vale, was doorslaggevend bij het binnenhalen van dit project. Wij zijn erg trots deel te kunnen uitmaken van een dergelijke samenwerking, waarmee de positie van Vale op de Zuidoost-Aziatische markt wordt versterkt".


Arcadis

Arcadis is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, water, milieu en gebouwen. We verbeteren mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen in de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. Arcadis ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met 16.000 medewerkers en EUR 2 miljard omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities. Arcadis ondersteunt UN-HABITAT met kennis en expertise om de leefomstandigheden in snel groeiende steden over de hele wereld te verbeteren.

-
Deel dit artikel met anderen:

eKudos (NL) NuJIJ (NL) TagMos (NL) Google Yahoo My Web del.icio.us StumbleUpon Technorati Digg Facebook Reddit Furl
-

Recente nieuwsberichten:

•  2016/01/14 Zoekoperatie naar MH370 stuit op scheepswrak 19e eeuw
•  2016/01/13 Voor het eerst overleg religieuze leiders in MaleisiŽ
•  2016/01/13 Discussie over borstvoeding bereikt ook MaleisiŽ
•  2016/01/08 Verwanten vermiste MH370 passagiers: Ze leven nog!
•  2016/01/06 Malaysia Airlines vliegt zonder bagage wegens tegenwind
•  2016/01/05 Koenders wil snel besluit over vervolging MH17-verdachten
•  2016/01/04 Zo'n twintig Russen weten wie BUK-raket op MH17 afschoot
•  2016/01/01 MaleisiŽ: IsraŽlische zeilers bestaan niet op WK jeugd
•  2015/12/25 Circuit van Sepang dicht voor groot onderhoud
•  2015/12/24 Sultan van Brunei verbiedt Kerstmis
•  2015/12/24 MaleisiŽ: ex-baas zedenpolitie de cel in om verkrachting

•  Eerder gepubliceerde berichten uit 2011
•  Links naar het nieuwsarchief
-