[an error occurred while processing this directive]
- 2012/05/10 Bekaert en Southern Steel richten partnerschap op

Bekaert, wereldwijd technologisch en marktleider in getrokken staaldraadproducten en geavanceerde deklagen, en Southern Steel Berhad (SSB), een vooraanstaande Maleisische staalgroep, kondigen vandaag de ondertekening van hun overeenkomst aan om samen een joint venture op te richten waarin Bekaert 55% van de aandelen zal bezitten en SSB de overige 45%.

SSB zal haar belangen in Southern Wire Industries Malaysia Sdn Bhd (SWI) en Southern Speciality Wire Sdn Bhd (SSW) onderbrengen in de joint venture, terwijl Bekaert de verzinkte draadactiviteiten, nu onderdeel van PT Bekaert Indonesia, zal inbrengen.

Henri-Jean Velge, Bekaert Group Executive Vice President Wire, verklaarde: "Deze samenwerking met Southern Steel zal voor onze gezamenlijke draad- en kabelactiviteiten in Zuidoost-AziŽ leiden tot een productie- en verkoopplatform dat beantwoordt aan onze ambities voor groei in de regio."

Dr. Tan Tat Wai, Group Managing Director van Southern Steel Berhad, voegde hieraan toe: "Deze joint venture zal toelaten om onze samengebrachte competenties en technologische expertise optimaal te benutten, ten behoeve van de nieuwe organisatie en van onze klanten."

De draadactiviteiten van Southern Steel betreffen 2 productievestigingen in MaleisiŽ: ťťn in Shah Alam en ťťn in Ipoh. De productenportefeuille omvat een brede waaier van verzinkte en speciale staaldraden en kabels, en is complementair aan Bekaerts huidig productengamma geproduceerd in de staaldraadafdeling van de vestiging in Karawang, IndonesiŽ.

De overeenkomst richt zich op de klanten in de groeimarkten van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN). De transactie, met een ondernemingswaarde van ongeveer EUR 47 miljoen (USD 63 miljoen), is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden en zal naar verwachting worden afgerond in het derde kwartaal van 2012. De financiŽle resultaten van de joint venture, Bekaert Southern Wire Pte Ltd., met maatschappelijke zetel in Singapore, zullen overeenkomstig de closing voorwaarden verwerkt worden in Bekaerts geconsolideerde resultatenrekening. Op basis van de omzet van 2011 zou de transactie op jaarbasis ongeveer EUR 60 miljoen toevoegen aan Bekaerts geconsolideerde omzet.

-
Deel dit artikel met anderen:

eKudos (NL) NuJIJ (NL) TagMos (NL) Google Yahoo My Web del.icio.us StumbleUpon Technorati Digg Facebook Reddit Furl
-

Recente nieuwsberichten:

•  2016/01/14 Zoekoperatie naar MH370 stuit op scheepswrak 19e eeuw
•  2016/01/13 Voor het eerst overleg religieuze leiders in MaleisiŽ
•  2016/01/13 Discussie over borstvoeding bereikt ook MaleisiŽ
•  2016/01/08 Verwanten vermiste MH370 passagiers: Ze leven nog!
•  2016/01/06 Malaysia Airlines vliegt zonder bagage wegens tegenwind
•  2016/01/05 Koenders wil snel besluit over vervolging MH17-verdachten
•  2016/01/04 Zo'n twintig Russen weten wie BUK-raket op MH17 afschoot
•  2016/01/01 MaleisiŽ: IsraŽlische zeilers bestaan niet op WK jeugd
•  2015/12/25 Circuit van Sepang dicht voor groot onderhoud
•  2015/12/24 Sultan van Brunei verbiedt Kerstmis
•  2015/12/24 MaleisiŽ: ex-baas zedenpolitie de cel in om verkrachting

•  Eerder gepubliceerde berichten uit 2012
•  Links naar het nieuwsarchief
-