[an error occurred while processing this directive]
- 2010/05/25 Maleise satťs eten op straat

MaleisiŽ is een divers land en dat is goed te zien in de Maleisische keuken. Er zijn vele invloeden vanuit IndonesiŽ, China en India te vinden in de gerechten. Er is voor iedereen wel een gerecht te vinden waarbij om je vingers bij af te likken. Zelf kennis maken met de Maleisische keuken kan tijdens de Tong Tong Fair in Den Haag van tot 30 mei 2010.

In deze varianten is rijst te verkrijgen bij de maaltijd in MaleisiŽ. Verwacht dus geen Hollandse pot met aardappels, vlees en groente want dat is niet te vinden in MaleisiŽ. Ook al is de Maleisische keuken beÔnvloed door vele andere keukens, de Nederlandse is er niet ťťn van.

Om de verschillende gerechten uit te proberen zijn de Hawker Stalls de perfecte plek. Dit zijn markten met tientallen eettentjes waar je voor een kleine prijs heerlijk kan eten. In Kuala Lumpur is er de Jalan Alor straat. In deze straat heb je allemaal verschillende eettentjes, waardoor het de perfecte plek is in deze stad om de lokale gerechten uit te proberen.

Er zijn zelden lege tafels, iedereen komt namelijk bij elkaar zitten of het nu bekende of vreemden zijn. Schrik dus niet als er een vreemde erbij komt zitten, dat is gebruikelijk in MaleisiŽ. Verder kan alles met een gerust hart uitgeprobeerd worden, het is hier namelijk veel schoner dan in de omliggende buurtlanden.

Liever niet zitten op een markt tussen de Hawker Stalls aan plastic tafels, op plastic stoelen en eten van plastic bordjes, dan kan er ook gedineerd worden in een van de vele restaurants die met name de grote steden te bieden hebben. Hier zijn ook Italiaanse, Libanese, Franse en Amerikaanse restaurants te vinden. Om alvast wat Maleisische lekkernijen uit te proberen, is de Tong Tong Fair in Den Haag van 19 tot en met 30 mei een perfecte plek. Naast culturele shows komt de bekende Maleisische chef Florence Tan kookdemonstraties geven. Deze chef staat bekend als ĎMalaysiaís sweetheartí en heeft de Nonya keuken bekend gemaakt. De Nonya-keuken kenmerkt zich door het gebruik van Maleise kruiden, zoals limau purut, sereh, blacan en veelvuldig gebruik van kokosmelk.

Nieuwsgierig naar de Maleisische keuken? In Nederland heb je de keuze uit een aantal Maleisische restaurants zoals restaurant Wau en restaurant new Season in Amsterdam, in Spijkenisse restaurant Angakasapuri en in Rotterdam restaurant Malakka.

-
Deel dit artikel met anderen:

eKudos (NL) NuJIJ (NL) TagMos (NL) Google Yahoo My Web del.icio.us StumbleUpon Technorati Digg Facebook Reddit Furl
-

Recente nieuwsberichten:

•  2016/01/14 Zoekoperatie naar MH370 stuit op scheepswrak 19e eeuw
•  2016/01/13 Voor het eerst overleg religieuze leiders in MaleisiŽ
•  2016/01/13 Discussie over borstvoeding bereikt ook MaleisiŽ
•  2016/01/08 Verwanten vermiste MH370 passagiers: Ze leven nog!
•  2016/01/06 Malaysia Airlines vliegt zonder bagage wegens tegenwind
•  2016/01/05 Koenders wil snel besluit over vervolging MH17-verdachten
•  2016/01/04 Zo'n twintig Russen weten wie BUK-raket op MH17 afschoot
•  2016/01/01 MaleisiŽ: IsraŽlische zeilers bestaan niet op WK jeugd
•  2015/12/25 Circuit van Sepang dicht voor groot onderhoud
•  2015/12/24 Sultan van Brunei verbiedt Kerstmis
•  2015/12/24 MaleisiŽ: ex-baas zedenpolitie de cel in om verkrachting

•  Eerder gepubliceerde berichten uit 2010
•  Links naar het nieuwsarchief
-