[an error occurred while processing this directive]
- 2010/05/04 Tourism Malaysia aanwezig op Tong Tong Fair 2010

Dit jaar wordt voor de 52ste keer de Tong Tong Fair georganiseerd. Dit Euraziatische festival dat van 19 t/m 30 mei plaatsvindt op het Malieveld in Den Haag is de perfecte plek om te kijken en te genieten van alles wat deze twee continenten te bieden hebben. Tourism Malaysia is op dit festival groots vertegenwoordigd. Maak kennis met het land en de Nyonya keuken en volg de kookdemonstraties van onder andere chef Florence Tan, dť ambassadeur van MaleisiŽ op het gebied van deze keuken.

De bekendste chefs van MaleisiŽ Celine Marbeck en Florence Tan, geven tijdens de Tong Tong Fair verschillende demonstraties en presentaties. Chef Marbeck is gespecialiseerd in de Christang keuken, chef Tan richt zich op de Nyonya keuken. De Christang keuken komt oorspronkelijk uit Portugal en staat bekend om zijn eenvoud. Typerend voor deze keuken is dat het niet erg spicy is, wel wordt er veel gebruik gemaakt van uien, limoensap, tamarindesap en kokosnoot.

De Nyonya keuken is een zogenaamde mengkeuken en is, net als de Indonesische keuken, eeuwenoud. Door de eeuwen heen hebben verschillende landen de keuken beÔnvloed. Zo kent deze keuken Chinese, Portugese, Britse en zelfs Hollandse invloeden. In elk gedeelte van MaleisiŽ is de Nyonya keuken anders, zo is deze in het noorden wat frisser en pittiger als de Thaise keuken, in het zuiden is het juist wat zoeter zoals de Indische keuken. Doordat deze keuken zo divers is, wordt het ook wel "fusion at it's best" genoemd. Chef Florence Tan heeft de Nyonya keuken wereldwijd bekend gemaakt. Zij is haar carriŤre begonnen als econoom, maar na 25 jaar kreeg zij de kans om chef te worden. Na een eenmalig televisieoptreden kreeg ze de smaak te pakken. Nu leert ze al jaren mensen thuis, via de televisie, alle heerlijkheden van de Nyonya keuken te bereiden. Tijdens de Tong Tong Fair zal chef Tan verschillende kookdemonstraties en workshops geven.

MaleisiŽ is niet alleen in het kooktheater vertegenwoordigd, ook in het paviljoen. Hier kunnen bezoekers terecht voor informatie en voorstellingen. Van 19 t/m 24 mei wordt hier, met dank aan de Ministery of Agriculture Malaysia, iedere ochtend en avond een optreden van de MASenidaya Cultural Group gehouden. Deze zang- en dans groep laat voornamelijk typische Maleisische dansen en zang zien en horen. Daarnaast worden er ook demonstraties gegeven door Maleisische Batik schilders, deze zijn bekend van de kleurrijke verfdoeken. Bezoekers van de Maleisische stand op de Tong Tong fair kunnen bovendien kans maken op twee retourtickets van Malaysia Airlines naar Kuala Lumpur.

-
Deel dit artikel met anderen:

eKudos (NL) NuJIJ (NL) TagMos (NL) Google Yahoo My Web del.icio.us StumbleUpon Technorati Digg Facebook Reddit Furl
-

Recente nieuwsberichten:

•  2016/01/14 Zoekoperatie naar MH370 stuit op scheepswrak 19e eeuw
•  2016/01/13 Voor het eerst overleg religieuze leiders in MaleisiŽ
•  2016/01/13 Discussie over borstvoeding bereikt ook MaleisiŽ
•  2016/01/08 Verwanten vermiste MH370 passagiers: Ze leven nog!
•  2016/01/06 Malaysia Airlines vliegt zonder bagage wegens tegenwind
•  2016/01/05 Koenders wil snel besluit over vervolging MH17-verdachten
•  2016/01/04 Zo'n twintig Russen weten wie BUK-raket op MH17 afschoot
•  2016/01/01 MaleisiŽ: IsraŽlische zeilers bestaan niet op WK jeugd
•  2015/12/25 Circuit van Sepang dicht voor groot onderhoud
•  2015/12/24 Sultan van Brunei verbiedt Kerstmis
•  2015/12/24 MaleisiŽ: ex-baas zedenpolitie de cel in om verkrachting

•  Eerder gepubliceerde berichten uit 2010
•  Links naar het nieuwsarchief
-