[an error occurred while processing this directive]
- 2009/12/12 Rijnburgse Flora Band vertrekt naar Kuala Lumpur

De leden van Show-, Marching & Concertband Flora Band Rijnsburg nemen maandag 14 december het vliegtuig naar MaleisiŽ. Daar nemen ze deel aan de Kuala Lumpur World Marching Band Competition.


Afbeelding: De showband verruilt het koude Nederland tijdelijk voor het warme MaleisiŽ voor deelname aan de Kuala Lumpur World Marching Band Competition.
De showband verruilt het koude Nederland tijdelijk voor het warme MaleisiŽ voor deelname aan de Kuala Lumpur World Marching Band Competition.De uitnodiging voor deze competitie viel onverwacht op de mat van de Rijnsburgse band. Tussen aanvraag en vertrek zat nog geen twee weken. Vrijwel meteen legde het bestuur de uitnodiging voor aan de leden. Bandmanager Arnold van der Oest: "De Nederlandse impresario, die het verzoek vanuit MaleisiŽ voor het leveren van een Nederlands korps had ontvangen, was onder de indruk van onze Michael Jackson Show tijdens de taptoes van Leeuwarden en Groningen. Toen ik hoorde dat de organisatie (Kuala Lumpur World Marching Band Competition) alle kosten voor haar rekening neemt, hebben we snel geschakeld en maandagavond 30 november hadden al onze leden een bericht in hun mailbox. Twee dagen later konden we groen licht geven."

De Kuala Lumpur World Marching Band Competition is een concours dat te vergelijken is met het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. De Rijnsburgers zijn uitgenodigd om het publiek kennis te laten maken een andere stijl van het maken van muziek en show. Zij zullen buiten mededingen aan de wedstrijden deelnemen en zijn verzekerd van de finale. Deze competitie trok vorig jaar ruim 60.000 bezoekers. Behalve uit het thuisland komen de deelnemers dit jaar uit onder meer China, USA en Zuid Afrika. Aansluitend is er een taptoe door de straten van Kuala Lumpur, waar het momenteel zo'n 35 graden is.

"Ik vind het geweldig dat zoveel leden meegaan. Ik had gehoopt op circa 40 personen, de teller staat inmiddels op 50 en ik heb veel respect voor iedereen die in de drukke maand december werk, bedrijf en studie een week in de steek laat", aldus Van der Oest.

Wie de Flora band wil volgen kan dit doen via www.floraband.nl en dagelijks via twitter.com/FBrijnsburg.

-
Deel dit artikel met anderen:

eKudos (NL) NuJIJ (NL) TagMos (NL) Google Yahoo My Web del.icio.us StumbleUpon Technorati Digg Facebook Reddit Furl
-

Recente nieuwsberichten:

•  2016/01/14 Zoekoperatie naar MH370 stuit op scheepswrak 19e eeuw
•  2016/01/13 Voor het eerst overleg religieuze leiders in MaleisiŽ
•  2016/01/13 Discussie over borstvoeding bereikt ook MaleisiŽ
•  2016/01/08 Verwanten vermiste MH370 passagiers: Ze leven nog!
•  2016/01/06 Malaysia Airlines vliegt zonder bagage wegens tegenwind
•  2016/01/05 Koenders wil snel besluit over vervolging MH17-verdachten
•  2016/01/04 Zo'n twintig Russen weten wie BUK-raket op MH17 afschoot
•  2016/01/01 MaleisiŽ: IsraŽlische zeilers bestaan niet op WK jeugd
•  2015/12/25 Circuit van Sepang dicht voor groot onderhoud
•  2015/12/24 Sultan van Brunei verbiedt Kerstmis
•  2015/12/24 MaleisiŽ: ex-baas zedenpolitie de cel in om verkrachting

•  Eerder gepubliceerde berichten uit 2009
•  Links naar het nieuwsarchief
-