[an error occurred while processing this directive]
- 2008/02/01 Tiger Award voor Maleisische film 'Flower in the pocket'

De drie Tiger Awards van het Internationale Film Festival van Rotterdam zijn dinsdagavond toegekend aan de Thaise film 'Wonderful Town' (over de gevolgen van de tsunami in een dorp) van Aditya Assarat (Thailand), de familie film 'Flower in the pocket' van Liew Seng Tat (MaleisiŽ) en het sociale drama 'Go with peace Jamil' van Omar Shargawi (Denemarken). De enige Nederlandse genomineerde, 'Shanghai Trance' van David Verbeek, viel niet in de prijzen.

De uitreiking van de prijzen voor de beste speelfilms van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) vond plaats in de Doelen in Rotterdam. Aan de Tiger Award, een prijs voor beginnende filmmakers, is een geldbedrag van 15.000 euro verbonden, daarnaast worden de winnende films ook uitgezonden op de Nederlandse omroep VPRO.

De jury, onder leiding van de Iraanse regisseur Jafar Panahi onderscheidde in het juryrapport de verschillende kwaliteiten van de winnaars. 'Wonderful Town' was bekroond vanwege "De verbazingwekkende verbeelding van de Tsunami-ramp." 'Flower in the pocket' viel op door "zijn goed doordachte en welingelichte blik op de kinderwereld." En 'Go with Peace Jamil' verdiende een prijs vanwege "de geslaagde regie en acteerprestaties" en "het fascinerende tempo van de film."

De 37ste editie van het festival wordt dit weekeinde afgesloten. Een van de prijzen die nog toegekend moet worden is de Publieksprijs. Voorlopig staat de animatiefilm Petropolis over de belevenissen van een opstandig Iraans meisje op de eerste plaats.

Het IFFR maakte vrijdag ook de winnaars van andere prijzen bekend. Sandra Kogut kreeg voor haar film 'Mutum' (BraziliŽ/Frankrijk) de Dioraphte Award, de prijs voor de beste film die tot stand is gekomen dankzij een bijdrage van het Hubert Bals Fonds. De Netpac Award, een prijs van het Network for the Promotion of Asian Cinema, ging dit jaar naar 'What on earth have I done wrong?!' van Niu Chen-zer (Taiwan). Een speciale vermelding was er voor Crude Oil van Wang Bing (China).

In de kortfilm kategorie, gingen de Tiger Awards naar de film 'Ah, liberty!' van Ben Rivers (Engeland), 'As I lay dying' van Ho Yuhang (MaleisiŽ) en 'Observando el cielo' van Jeanne Liotta (Verenigde Staten).

De jury van de internationale associatie van filmcritici Fipresci koos voor The Sky, The Earth And The Rain van Josť Luis Torres Leiva (Chili). Cargo 200 van Alexei Balabanov (Rusland) is de winnaar van de prijs van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten (KNF). De KNF koos de winnaar uit een officiŽle selectie films uit het IFFR-programma die nog niet zijn aangekocht voor distributie in Nederland. Om de aankoop te bevorderen, bestaat de prijs uit de kosten van de ondertiteling.

-
Deel dit artikel met anderen:

eKudos (NL) NuJIJ (NL) TagMos (NL) Google Yahoo My Web del.icio.us StumbleUpon Technorati Digg Facebook Reddit Furl
-

Recente nieuwsberichten:

•  2016/01/14 Zoekoperatie naar MH370 stuit op scheepswrak 19e eeuw
•  2016/01/13 Voor het eerst overleg religieuze leiders in MaleisiŽ
•  2016/01/13 Discussie over borstvoeding bereikt ook MaleisiŽ
•  2016/01/08 Verwanten vermiste MH370 passagiers: Ze leven nog!
•  2016/01/06 Malaysia Airlines vliegt zonder bagage wegens tegenwind
•  2016/01/05 Koenders wil snel besluit over vervolging MH17-verdachten
•  2016/01/04 Zo'n twintig Russen weten wie BUK-raket op MH17 afschoot
•  2016/01/01 MaleisiŽ: IsraŽlische zeilers bestaan niet op WK jeugd
•  2015/12/25 Circuit van Sepang dicht voor groot onderhoud
•  2015/12/24 Sultan van Brunei verbiedt Kerstmis
•  2015/12/24 MaleisiŽ: ex-baas zedenpolitie de cel in om verkrachting

•  Eerder gepubliceerde berichten uit 2008
•  Links naar het nieuwsarchief
-