[an error occurred while processing this directive]
- 2008/01/25 Jaar van de Rat: zet in op gaming

Het staat in de sterren geschreven: 2008 wordt het jaar van de grondstoffen en gaming. Tenminste, volgens de Maleisische waarzegger Joey Yap.

Grondstoffen en gaming. Volgens Joey Yap, een Maleisische waarzegger, zijn dat de sectoren waar dit jaar winst valt te behalen. Volgende maand begint het Chinese Jaar van de Rat waarin de elementen hout en water overheersen en dat belooft goede tijden voor beleggingen in deze sectoren. Ook de constructie-, educatie- en entertainmentsector zijn markten waar beleggers zich op zouden moeten richten.

Wat betreft de gamingsector, ook Robert Kotick, topman bij de Amerikaanse computerspellengigant Activision Inc. ($26,74) (klik hier voor huidige koers), verwacht dat de markt voor computerspellen in 2008 niet zal verzwakken, ondanks dat er ook in deze sector sprake is van bezorgdheid over het economische klimaat: "De computerspellensector weerstaat de economische druk. Consumenten kunnen beknibbelen op sommige niet-noodzakelijke uitgaven, maar als vermaak bieden computerspellen in kosten per uur gerekend veel waar voor hun geld."

Yap doet zijn voorspellingen aan de hand van geomantie. Dit is het streven naar kennis over de verbinding van de mens met de aarde, de omgeving, de kosmos en zichzelf. Als hulpmiddel gebruikt Yap een rond bord waarvan de delen bestaan uit vliegende sterren, manen en de vijf elementen.

Hij is de oprichter van de Master Academy of Chinese Metaphysics, een wereldwijd instituut voor de studie van de klassieke Feng Shui en andere Chinese metafysische studies. Door zijn vermogen om gestructureerde systemen te ontwikkelen, is hij een grootheid op dit gebied.

De index van MaleisiŽ vindt Yap moeilijker te voorspellen. Terwijl hij in 2007 een beweeglijke markt verwachtte, steeg de Kuala Lumpur Composite Index met maar liefst 32%, de hoogste groei in acht jaar. Yap houdt zich dit beursjaar meer op de vlakte door 2008 "een berg gehuld in mist" te noemen. De beurs staat op dit moment 2,74% lager op 1405,40 punten en is onderhevig aan de vertragende groei van de wereldeconomie.

Olie steeg in januari naar record hoogtes en zal tot halverwege 2008 volgens Yap de winsten alleen nog maar verder uitbreiden. Beleggers moeten goud vermijden, want het zal geen sterk jaar worden voor het edelmetaal.

De rat van dit jaar is een nachtrat. Hierdoor zal het aantal diefstallen, inbraken en overvallen stijgen. Ook beleggers zijn gewaarschuwd, want Yap voorziet dit jaar veel hebzucht en verduisterpraktijken in bedrijven. Na de grootschalige fraude bij Societť Gťnťrale kunnen we dus meer van dit soort zaken verwachten.

-
Deel dit artikel met anderen:

eKudos (NL) NuJIJ (NL) TagMos (NL) Google Yahoo My Web del.icio.us StumbleUpon Technorati Digg Facebook Reddit Furl
-

Recente nieuwsberichten:

•  2016/01/14 Zoekoperatie naar MH370 stuit op scheepswrak 19e eeuw
•  2016/01/13 Voor het eerst overleg religieuze leiders in MaleisiŽ
•  2016/01/13 Discussie over borstvoeding bereikt ook MaleisiŽ
•  2016/01/08 Verwanten vermiste MH370 passagiers: Ze leven nog!
•  2016/01/06 Malaysia Airlines vliegt zonder bagage wegens tegenwind
•  2016/01/05 Koenders wil snel besluit over vervolging MH17-verdachten
•  2016/01/04 Zo'n twintig Russen weten wie BUK-raket op MH17 afschoot
•  2016/01/01 MaleisiŽ: IsraŽlische zeilers bestaan niet op WK jeugd
•  2015/12/25 Circuit van Sepang dicht voor groot onderhoud
•  2015/12/24 Sultan van Brunei verbiedt Kerstmis
•  2015/12/24 MaleisiŽ: ex-baas zedenpolitie de cel in om verkrachting

•  Eerder gepubliceerde berichten uit 2008
•  Links naar het nieuwsarchief
-