[an error occurred while processing this directive]
- 2007/12/07 Unimills fuseert met Sime Darby Group

Unimills B.V. wordt een onderdeel van 's werelds grootste plantagegroep en de jongste multinational van MaleisiŽ.

Bij de bekendmaking van de naam van de nieuwe multinationale onderneming zei de minister-president van MaleisiŽ, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, er vertrouwen in te hebben dat de gefuseerde organisatie op het internationale toneel van zich zal laten spreken. Sime Darby is de grootste onderneming die is genoteerd aan de beurs van MaleisiŽ, met een totale beurswaarde van meer dan 10 miljard euro. Naast plantages heeft de nieuwe multinational activiteiten binnen de onroerendgoedsector en op het gebied van duurzame ontwikkeling op vier continenten en in meer dan 20 landen, waaronder AustraliŽ, Nieuw-Zeeland, China, Singapore, IndonesiŽ, Thailand, Zuid-Afrika en Nederland, waar Unimills is gevestigd. "We zetten grote stappen op dit moment. We begeven ons op buitenlandse markten, zijn actief op de Australische markt en investeren in China's toekomst", aldus Tun Musa Hitam, voorzitter van de raad van bestuur van Sime Darby.

Tun Musa had tevens een boodschap voor de aandeelhouders in MaleisiŽ en wereldwijd: "We zullen waarde blijven creŽren voor onze aandeelhouders door onze groei met meer dan 10% per jaar te versnellen." De voorzitter van de raad van bestuur van Sime Darby ging tevens in op de noodzaak om duurzaamheid te koppelen aan levensvatbaarheid op de lange termijn. "Wij zijn ervan overtuigd dat we alleen succesvol kunnen zijn als we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Dat wil zeggen dat we de levenskwaliteit van allen, met wie we in aanraking komen, verbeteren, rekening houden met de volgende generatie en een duurzame toekomst ontwikkelen."

"Unimills is verheugd over de fusie en we zijn er trots op om deel uit te maken van Sime Darby", aldus Dr. Alexander van der Klauw, general manager van Unimills. "De waarde die de onderneming hecht aan sociale verantwoordelijkheid en duurzame groei en ontwikkeling komt volledig overeen met de strategie van Unimills. Wij kijken ernaar uit om deel uit te maken van een succesvol, wereldwijd concern, dat een sterke focus heeft op klanten en innovatie en zich verbindt aan duurzaamheid door de toepassing van deugdelijke landbouwmethoden en het behoud van de biodiversiteit in de gevoelige regenwouden in Zuidoost-AziŽ."

Unimills B.V. maakt deel uit van de nieuw gevormde Sime Darby Group en is een toonaangevende Europese leverancier van tailor made plantaardige oliŽn. In de vestiging in Zwijndrecht produceert Unimills meer dan 450.000 ton producten per jaar. Unimills' kracht is gelegen in de diversiteit van de processen voor op olie gebaseerde ingrediŽnten, variŽrend van raffineren tot dubbele fractionering en van interesterificatie tot hydrogenatie van oliŽn. Unimills verkoopt producten onder bekende merknamen zoals Delicoģ (hardstocks voor margarines en spreads), GoldBakeģ (deegvetten voor koek en biscuit), Prifexģ (premium vetflakes) en Cremexģ (de nieuwe generatie gezonde vetten voor ijs). De strategie van Unimills is gebaseerd op innovatie en verantwoordelijkheid en is gericht op de ontwikkeling van de onderneming tot preferred supplier van ingrediŽnten op basis van tailor made plantaardige oliŽn en tot medeontwikkelaar van nieuwe voedingsproducten in samenwerking met toonaangevende ondernemingen binnen de voedingsmiddelenindustrie.

-
Deel dit artikel met anderen:

eKudos (NL) NuJIJ (NL) TagMos (NL) Google Yahoo My Web del.icio.us StumbleUpon Technorati Digg Facebook Reddit Furl
-

Recente nieuwsberichten:

•  2016/01/14 Zoekoperatie naar MH370 stuit op scheepswrak 19e eeuw
•  2016/01/13 Voor het eerst overleg religieuze leiders in MaleisiŽ
•  2016/01/13 Discussie over borstvoeding bereikt ook MaleisiŽ
•  2016/01/08 Verwanten vermiste MH370 passagiers: Ze leven nog!
•  2016/01/06 Malaysia Airlines vliegt zonder bagage wegens tegenwind
•  2016/01/05 Koenders wil snel besluit over vervolging MH17-verdachten
•  2016/01/04 Zo'n twintig Russen weten wie BUK-raket op MH17 afschoot
•  2016/01/01 MaleisiŽ: IsraŽlische zeilers bestaan niet op WK jeugd
•  2015/12/25 Circuit van Sepang dicht voor groot onderhoud
•  2015/12/24 Sultan van Brunei verbiedt Kerstmis
•  2015/12/24 MaleisiŽ: ex-baas zedenpolitie de cel in om verkrachting

•  Eerder gepubliceerde berichten uit 2007
•  Links naar het nieuwsarchief
-