[an error occurred while processing this directive]
- 2007/11/28 Duurzame productie biodiesel uit Jatropha dichterbij

De Nederlandse firma BioFuel Projects International B.V. (BFP International) heeft een Memorandum of Understanding getekend met Cosmo Biofuels uit MaleisiŽ, waarin is vastgelegd om gezamenlijk Jatropha-plantages te ontwikkelen voor de productie van Jatropha zaden en olie. De overeenkomst richt zich in eerste instantie op Jatropha-plantages in AziŽ, maar sluit samenwerking op biobrandstofprojecten en het verbouwen van andere innovatieve energiegewassen elders niet uit.

Directeur en mede-oprichter van BFP International, Marc de Boer, toonde zich verheugd over de overeenkomst: "Het is een grote stap voorwaarts om echt duurzame grondstoffen voor het maken van biobrandstoffen te gaan verbouwen in AziŽ". De onderneming richt zich op duurzame productie van grondstoffen voor tweede generatie biobrandstoffen. "BFP International is een interessante partner voor biobrandstofproducenten omdat wij kennis van de commoditymarkt combineren met het investeren in nieuwe en innovatieve energiegewassen. Zo kunnen wij duurzame commodities leveren tegen gunstige condities", aldus Marc de Boer. "Daarbij is het belangrijk om zowel kennis van de economische en logistieke aspecten te hebben als ook van de cultivatie van nieuwe gewassen en het onderzoek daarnaar. We zijn dan ook bijzonder blij dat we een samenwerkingsovereenkomst hebben kunnen sluiten met Cosmo Biofuels, een gerenommeerde en vooraanstaande firma met veel kennis op het gebied van Jatropha."

Cosmo Biofuels in MaleisiŽ houdt zich bezig met het opzetten en inrichten van Jatropha-plantages en het promoten van het gebruik van Jatropha-producten. Koo Hock Aun, directeur van Cosmo Biofuels is ook enthousiast over de overeenkomst: "Ik ben erg blij met de samenwerking met BFP International. We gaan snel van start met de eerste projecten en ik hoop dat er nog veel mooie projecten volgen". Hij is als ingenieur betrokken geweest bij het tot stand komen van het Jatropha-beleid van D1Oils, samen met BP ťťn van de grootste investeerders in Jatropha op dit moment. Inmiddels heeft Cosmo Biofuels diverse kleinschalige projecten opgestart om Jatropha te verbouwen in IndonesiŽ, MaleisiŽ, Vietnam en China.

De samenwerking moet leiden tot grootschalige Jatropha-plantages variŽrend van 25.000 tot 100.000 hectare die voldoen aan de huidige en toekomstige duurzaamheidseisen. Het gaat daarbij om een voorzichtige olie opbrengst van 30.000 ton per jaar oplopend tot 200.000 ton per jaar wanneer het volledige areaal is geplant.

Jatropha is een gewas dat goed gedijt op arme grond in een droog klimaat. Het kan daarom verbouwd worden op grond die niet gebruikt kan worden voor landbouw en over het algemeen braak ligt. Daardoor concurreert Jatropha niet met voedselproductie. De vruchten van het gewas bevatten zaden met een hoog oliegehalte. Deze olie is bijzonder geschikt om biodiesel van te maken.

BFP International is ook betrokken bij projecten op het gebied van olieproductie uit algen en de cultivatie van Camelina en koolzaad. De firma is ook actief in BraziliŽ, India, IndonesiŽ, Afrika en AustraliŽ.

-
Deel dit artikel met anderen:

eKudos (NL) NuJIJ (NL) TagMos (NL) Google Yahoo My Web del.icio.us StumbleUpon Technorati Digg Facebook Reddit Furl
-

Recente nieuwsberichten:

•  2016/01/14 Zoekoperatie naar MH370 stuit op scheepswrak 19e eeuw
•  2016/01/13 Voor het eerst overleg religieuze leiders in MaleisiŽ
•  2016/01/13 Discussie over borstvoeding bereikt ook MaleisiŽ
•  2016/01/08 Verwanten vermiste MH370 passagiers: Ze leven nog!
•  2016/01/06 Malaysia Airlines vliegt zonder bagage wegens tegenwind
•  2016/01/05 Koenders wil snel besluit over vervolging MH17-verdachten
•  2016/01/04 Zo'n twintig Russen weten wie BUK-raket op MH17 afschoot
•  2016/01/01 MaleisiŽ: IsraŽlische zeilers bestaan niet op WK jeugd
•  2015/12/25 Circuit van Sepang dicht voor groot onderhoud
•  2015/12/24 Sultan van Brunei verbiedt Kerstmis
•  2015/12/24 MaleisiŽ: ex-baas zedenpolitie de cel in om verkrachting

•  Eerder gepubliceerde berichten uit 2007
•  Links naar het nieuwsarchief
-