[an error occurred while processing this directive]
- 2007/01/18 Overheid MaleisiŽ zal alles doen om GP te behouden

Vorige week werd bekend dat de toekomst van de Grand Prix van MaleisiŽ niet meer zeker is. Het lopende contract loopt eind 2010 af en het is nog twijfelachtig of die verlengd wordt. Dit alles heeft te maken met de economische situatie in het Aziatische land. Een flinke depreciatie van de ringgit, de Maleisische munteenheid, ten opzichte van de dollar zorgt er namelijk voor dat het vaste bedrag dat de organisator van de race aan de Formule 1 moet overmaken, in verhouding met de periode dat de huidige overeenkomst werd ondertekend, flink stijgt.

In de periode van de ondertekening van het huidige contract tot en met nu is de ringgit ongeveer veertig tot vijftig procent in waarde afgenomen in verhouding met de dollar, de munteenheid waarmee de deal betaald moet worden. Tijdens de Autosport International Show van vorige week liet Dato Mokhzani Tun Mahathir, de voorzitter van het circuit van Sepang, openlijk weten dat het voortbestaan van de grand prix geen formaliteit zal zijn.

Mahathir kan echter opgelucht adem halen. Een week nadat hij zijn zorgen openlijk uitsprak heeft de minister-president van MaleisiŽ namelijk laten weten er alles aan te zullen doen om de Formule 1 jaarlijks naar Sepang te laten terugkeren. Mede omdat het volgens hem een goede manier is toeristen naar het land te lokken.

"Om het in het perspectief te plaatsen: gemiddeld komen er jaarlijks 40.000 buitenlandse fans, naast de tienduizenden Maleisische, naar het Formule 1-circuit van Sepang om de Grand Prix van MaleisiŽ te kunnen bijwonen", liet Datuk Seri Abdullah Haji Ahmad Badawi weten. "Ongeveer 600 miljoen mensen kijken jaarlijks de race via de televisie. Dit maakt de Maleisische Grand Prix het grootste evenement in MaleisiŽ voor een buitenlands publiek, en om buitenlandse toeristen te lokken."

Daarom zal minister-president Abdullah er ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat dit na 2010 ook het geval zal zijn. "Voor de overheid is het altijd heel belangrijk geweest om het imago van het land te verbeteren en om MaleisiŽ te promoten als een van de belangrijkste toeristische bestemmingen. Ik wil deze mogelijkheid aangrijpen om te herhalen dat we er alles aan zullen doen om te verzekeren dat de Formule 1 een blijvend evenement is in MaleisiŽ."

-
Deel dit artikel met anderen:

eKudos (NL) NuJIJ (NL) TagMos (NL) Google Yahoo My Web del.icio.us StumbleUpon Technorati Digg Facebook Reddit Furl
-

Recente nieuwsberichten:

•  2016/01/14 Zoekoperatie naar MH370 stuit op scheepswrak 19e eeuw
•  2016/01/13 Voor het eerst overleg religieuze leiders in MaleisiŽ
•  2016/01/13 Discussie over borstvoeding bereikt ook MaleisiŽ
•  2016/01/08 Verwanten vermiste MH370 passagiers: Ze leven nog!
•  2016/01/06 Malaysia Airlines vliegt zonder bagage wegens tegenwind
•  2016/01/05 Koenders wil snel besluit over vervolging MH17-verdachten
•  2016/01/04 Zo'n twintig Russen weten wie BUK-raket op MH17 afschoot
•  2016/01/01 MaleisiŽ: IsraŽlische zeilers bestaan niet op WK jeugd
•  2015/12/25 Circuit van Sepang dicht voor groot onderhoud
•  2015/12/24 Sultan van Brunei verbiedt Kerstmis
•  2015/12/24 MaleisiŽ: ex-baas zedenpolitie de cel in om verkrachting

•  Eerder gepubliceerde berichten uit 2007
•  Links naar het nieuwsarchief
-