[an error occurred while processing this directive]
- 2007/01/11 Toekomst GP MaleisiŽ in het ongewis

Er is onduidelijkheid gekomen of MaleisiŽ na 2010 nog een Formule 1-race zal hebben. Het contract loopt dan op zijn eind en aangezien de race door de Maleisische economie de afgelopen jaren minder en minder winstgevend werd, is het nog niet duidelijk of de overheid van het Aziatische land nog bereid is de benodigde dollars over te maken naar de rekening van Bernie Ecclestone.

Door een daling van de Maleisische munteenheid ten opzichte van de dollar wordt het bedrag dat elk jaar nodig is om het F1-circus naar Sepang te halen relatief gezien groter. Hoewel er dus onzekerheid bestaat over de bereidwilligheid van de betreffende overheid, zijn er toch onderhandelingen gaande tussen de leiding van het circuit en de Formule 1.

"We zijn in onderhandeling met meneer Ecclestone en zoals je je voor kunt stellen is dat niet iets wat vanzelfsprekend is", liet Dato Mokhzani Tun Mahathir, de voorzitter van het circuit van Sepang, weten op de Autosport International Show. "We moeten een presentatie maken aan de overheid, zij zijn uiteindelijk degene die de rekeningen betalen en zij moeten de knoop doorhakken."

"Het probleem is dat sinds we het originele contract hebben ondertekend de Ringgit (de Maleisische munteenheid) tussen de veertig en vijftig procent in waarde is gedaald. Het is dus het kostenplaatje waar we naar moeten kijken. Dat is wat de overheid in overweging moet nemen. Het is moeilijk te beoordelen, zeker omdat de Formule 1 als sport hetzelfde is gebleven."

Meer duidelijkheid zal er in ieder geval dit jaar nog komen, in plaats van dat de organisatie wacht totdat de overeenkomst tussen Sepang en de Formule 1 bijna op zijn eind is gelopen. "Dit jaar zal er meer duidelijkheid komen omdat er veel andere landen zijn die de F1 willen binnenhalen en ik ben er tevens van overtuigd dat de FOM graag weet hoe wij ervoor staan."

Ondanks alle onzekerheid die er bestaat over het voortbestaan van de Grand Prix van MaleisiŽ, plant het circuitbestuur toch enkele grondige verbouwingen voor het circuit waar sinds 1999 het Formule 1-circus jaarlijks terugkeert. Hierbij moet onder andere worden gedacht aan de pitfaciliteiten en ook zal er hier, net als in Dubai, worden gewerkt aan de bouw van een Formule 1-themapark.

"Alles zal worden verbeterd", zegt Mahathir over het verbeteren van de faciliteiten. "We willen permanente faciliteiten hebben in plaats van faciliteiten die er alleen staan gedurende de race. Er komt ook een motorsportacademie, we gaan hotels bouwen, we gaan een museum bouwen en we komen ook met een themapark. Dit zal allemaal geleidelijk aan gebouwd worden."

-
Deel dit artikel met anderen:

eKudos (NL) NuJIJ (NL) TagMos (NL) Google Yahoo My Web del.icio.us StumbleUpon Technorati Digg Facebook Reddit Furl
-

Recente nieuwsberichten:

•  2016/01/14 Zoekoperatie naar MH370 stuit op scheepswrak 19e eeuw
•  2016/01/13 Voor het eerst overleg religieuze leiders in MaleisiŽ
•  2016/01/13 Discussie over borstvoeding bereikt ook MaleisiŽ
•  2016/01/08 Verwanten vermiste MH370 passagiers: Ze leven nog!
•  2016/01/06 Malaysia Airlines vliegt zonder bagage wegens tegenwind
•  2016/01/05 Koenders wil snel besluit over vervolging MH17-verdachten
•  2016/01/04 Zo'n twintig Russen weten wie BUK-raket op MH17 afschoot
•  2016/01/01 MaleisiŽ: IsraŽlische zeilers bestaan niet op WK jeugd
•  2015/12/25 Circuit van Sepang dicht voor groot onderhoud
•  2015/12/24 Sultan van Brunei verbiedt Kerstmis
•  2015/12/24 MaleisiŽ: ex-baas zedenpolitie de cel in om verkrachting

•  Eerder gepubliceerde berichten uit 2007
•  Links naar het nieuwsarchief
-