[an error occurred while processing this directive]
- 2006/02/15 Maleisische industrieel investeert fors in Leuvense spin-off

Essensium NV, aanbieder van oplossingen voor systemen-op-chip (SoC), ondertekent een kapitaalinjectie van de leidinggevende producent van klantspecifieke chips Silterra Malaysia Sdn. Bhd. via het moederbedrijf Khazanah Nasional. De spin-off van het Leuvense onderzoekscentrum IMEC zal het uiteindelijke kapitaal van 6 miljoen euro ontvangen via de investeringsgroep Atlantic Quantum, een zusterbedrijf van Silterra.

Essensium is gevestigd in Leuven en levert oplossingen voor systemen-op-chip (SoC) aan elektronicabedrijven. Het begeleidt de productie van toepassingsspecifieke geÔntegreerde circuits van bij het stadium van systeemontwerp tot aan de uiteindelijke levering. Tot de mogelijke toepassingen die Essensium kan ondersteunen, behoren laagvermogen draadloze sensoren die weldra in de intelligente omgeving zullen opduiken om ons leven gemakkelijker en aangenamer te maken.

Silterra is een leidinggevende producent van halfgeleideroplossingen en levert geavanceerde chiptechnologie. Khazanah Nasional is de grootste Maleisische investeringsgroep en drijvende kracht achter verschillende Maleisische en internationale projecten.

Essensium werd in maart 2005 opgericht als incubatieproject van IMEC, het Leuvense onderzoekscentrum voor nanotechnologie en nano-elektronica. Het kan rekenen op IMEC's internationale expertise in het ontwerp van draadloze en complexe systemen-op-chip (SoC) en systemen-in-een-verpakking (systems-in-a-package; SiP). Met deze kapitaalsinjectie, is Essensium een zelfstandige spin-off geworden.

Dankzij de voorkeursbehandeling bij een toonaangevende chipproducent en de lokale ondersteuning in onderzoek en ontwikkeling is Essensium uniek gepositioneerd om kwalitatieve producten te leveren aan de laagste kost.

Bruce Gray, CEO van Silterra, zegt: "De solide industriŽle achtergrond van de oprichters van Essensium, geŽnt op de toonaangevende onderzoeksomgeving in Leuven - met in het bijzonder onze partner IMEC - doen ons sterk geloven in dit project, AziŽ gelooft duidelijk in de Vlaamse kennisbedrijven."

Johan Danneels, oprichter en CEO van Essensium, is verheugd: "Vandaag hebben we een belangrijke stap gezet in onze ambitie om een belangrijke rol te spelen op de Europese markt. We zijn het levende bewijs dat ook Vlaamse start-ups grensoverschrijdend kunnen overtuigen."


Over Essensium

Essensium levert halgeleider systemen-op-chip en ontwerpservices aan toestelfabrikanten, design huizen en productiehuizen. Essensium is opgericht als spin-off van het onderzoekscentrum voor nano-elektronica en nanotechnologie IMEC en is gehuisvest in Leuven. Essensium positioneert zich op de markt van het ontwerp van specifieke toepassingen voor draagbaren, draadloze en laagvermogen systemen. Essensium is een ideale partner voor klanten die nieuwe, innovatieve en betaalbare producten op de markt willen brengen, vertrekkende van beperkte hoeveelheden. Daarnaast zal Essensium ook meewerken aan de ontwikkeling van standaard producten voor draadloze sensornetwerken en actieve RFID-toepassingen. Essensium heeft een aanzienlijke ervaring opgebouwd in het ontwerp en de ontwikkeling van complexe, laagvermogen draadloze systemen-op-chip en wil deze expertise ten dienste stellen van klanten die niet de eigen middelen of mensen hebben om in eigen beheer sterk geÔntegreerde systemen-op-chip te ontwikkelen. Extra informatie over Essensium is te vinden op http://www.essensium.com/


Over Silterra Malaysia Sdn. Bhd.

Silterra Malaysia Sdn. Bhd. Is een snelgroeiende halfgeleider wafer foundry ('chipbakker') die geavanceerde CMOS technologie levert. De productiecapaciteit bedraagt 40.000 siliciumschijven met een diameter van 200mm per dag. Als bewijs van Siterra's inzet voor wereldwijde dienstverlening en milieuvriendelijkheid, kreeg de firma in 2003 een eervolle vermelding tijdens een wedstrijd voor milieuvriendelijk ondernemen uitgeschreven door de Maleisische eerste minister. Het bedrijf heeft een ISO 9001:200 en een ISO 14001 certificaat. Silterra's hoofdzetel is gevestigd in Kulim, MaleisiŽ en de firma heeft vestigingen in Kuala Lumpur (MaleisiŽ), San Jose (CaliforniŽ, USA) en Hsinchu (Taiwan). Meer informatie over Silterra op http://www.silterra.com/

-
Deel dit artikel met anderen:

eKudos (NL) NuJIJ (NL) TagMos (NL) Google Yahoo My Web del.icio.us StumbleUpon Technorati Digg Facebook Reddit Furl
-

Recente nieuwsberichten:

•  2016/01/14 Zoekoperatie naar MH370 stuit op scheepswrak 19e eeuw
•  2016/01/13 Voor het eerst overleg religieuze leiders in MaleisiŽ
•  2016/01/13 Discussie over borstvoeding bereikt ook MaleisiŽ
•  2016/01/08 Verwanten vermiste MH370 passagiers: Ze leven nog!
•  2016/01/06 Malaysia Airlines vliegt zonder bagage wegens tegenwind
•  2016/01/05 Koenders wil snel besluit over vervolging MH17-verdachten
•  2016/01/04 Zo'n twintig Russen weten wie BUK-raket op MH17 afschoot
•  2016/01/01 MaleisiŽ: IsraŽlische zeilers bestaan niet op WK jeugd
•  2015/12/25 Circuit van Sepang dicht voor groot onderhoud
•  2015/12/24 Sultan van Brunei verbiedt Kerstmis
•  2015/12/24 MaleisiŽ: ex-baas zedenpolitie de cel in om verkrachting

•  Eerder gepubliceerde berichten uit 2006
•  Links naar het nieuwsarchief
-