[an error occurred while processing this directive]
- 2006/01/06 Overheid jaagt op 'Bigfoot' in MaleisiŽ

Autoriteiten zijn een zoektocht begonnen in de wildernis van zuidelijk MaleisiŽ naar de mythische "Bigfoot" na meldingen van waarnemingen van drie grote mensachtige dieren.

Orang asli, Maleisische aboriginals uit het dorpje Punjat Sungai Nadik in Kahang, melden dat ze het wezens al verschillende keren hebben waargenomen. Het dorpje bied onderdak aan zowat 30 orang asli families die leven van het verzamelen en verkopen van produkten uit het oerwoud.

Wildbeheerders gaan camera's plaatsen in het 309 vierkante mijl grote Endau Rompin National Park om te zien of deze schepselen echt bestaan.

De directeur van het park, Hashim Yusof, waagde zich vrijdag in de wildernis om de plaats te onderzoeken waar drie arbeiders van een viskwekerij zeggen de dieren - twee volwassenen en een jonge Ė de laatste maand hebben gezien, zo vermelde de secretaresse van Hashim aan de Associated Press. Zij wilde dat haar naam niet vermeld werd en weigerde om details te geven.

De arbeiders van de viskwekerij waren in de wildernis bezig om een gebied voor een nieuwe visvijver te ontruimen. Zij alarmeerden hun werkgever die de ogenschijnlijke, ongeveer 45 cm grote voetafdrukken, fotografeerde. Zo vertelde Lim Teong Kheng, voorzitter van de Malaysian Nature Society in Johor.

Hij vertelde dat naar lichaamsgeur ruikend bruin haar is gevonden, en een gebroken boomtak bij de plaats scheen te wijzen op wezens die zowat 3,30 meter groot waren.

The New Straits Times plaatste op donderdag ťťn van de foto's die door de vissenkweekvijverbouwer werden genomen, waarop een driehoekige afdruk in het kreupelhout te zien is.


Afbeelding: Een voetafdruk van 'Bigfoot' gevonden in Kampung Mawai nabij Kota Tinggi.
Een voetafdruk van 'Bigfoot' gevonden in Kampung Mawai nabij Kota Tinggi.
(Foto: New Staits Times)Lim verwelkomt het onderzoek door het Nationale park. Hij zegt dat er al decennia lang waarnemingen van "Bigfoot" zijn gemeld in het betreffende gebied maar door gebrek aan bewijsmateriaal nooit serieus zijn genomen.

"Niemand durft hier iets over te zeggen om niet voor gek verklaard te worden," vertelde Lim aan het AP. "Maar het waarnemen zijn gemeld door vele anderen vůůr deze in het gebied van Endau Rompin."

"Bigfoot" is een populaire naam die in de Verenigde Staten aan grote harige schepselen wordt gegeven die op twee benen lopen. Het waarnemen van dergelijke dieren word gemeld in vele delen van de wereld maar zijn nog nooit bevestigd.

-
Deel dit artikel met anderen:

eKudos (NL) NuJIJ (NL) TagMos (NL) Google Yahoo My Web del.icio.us StumbleUpon Technorati Digg Facebook Reddit Furl
-

Recente nieuwsberichten:

•  2016/01/14 Zoekoperatie naar MH370 stuit op scheepswrak 19e eeuw
•  2016/01/13 Voor het eerst overleg religieuze leiders in MaleisiŽ
•  2016/01/13 Discussie over borstvoeding bereikt ook MaleisiŽ
•  2016/01/08 Verwanten vermiste MH370 passagiers: Ze leven nog!
•  2016/01/06 Malaysia Airlines vliegt zonder bagage wegens tegenwind
•  2016/01/05 Koenders wil snel besluit over vervolging MH17-verdachten
•  2016/01/04 Zo'n twintig Russen weten wie BUK-raket op MH17 afschoot
•  2016/01/01 MaleisiŽ: IsraŽlische zeilers bestaan niet op WK jeugd
•  2015/12/25 Circuit van Sepang dicht voor groot onderhoud
•  2015/12/24 Sultan van Brunei verbiedt Kerstmis
•  2015/12/24 MaleisiŽ: ex-baas zedenpolitie de cel in om verkrachting

•  Eerder gepubliceerde berichten uit 2006
•  Links naar het nieuwsarchief
-