[an error occurred while processing this directive]
- 2005/04/21 Exact traint personeel in MaleisiŽ

Softwarehuis Exact gaat al zijn nieuwe medewerkers trainen in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Tot voor kort gebeurde dat op het hoofdkantoor in Delft.

Exact maakt software voor de administratie en boekhouding van bedrijven. Het bedrijf heeft in MaleisiŽ 310 medewerkers. Door uitbreiding van de activiteiten groeit dat aantal de komende tijd tot 480 mensen. Wereldwijd telt Exact, actief in 40 landen, 2300 personeelsleden.

Volgens vice-president Peter van Haasteren van Exact gaat die groei niet koste van de activiteiten in Delft. "Ik verwacht dat we er dit jaar in Nederland 85 mensen bij krijgen. Daarmee hebben we meer dan 700 medewerkers in Delft. Die mensen hebben werk door wat we in Maleisie doen."

Alle nieuwe medewerkers krijgen, ongeacht het land van herkomst, een basistraining van twee weken in Kuala Lumpur. Deze trainingen werden tot enkele weken geleden in Delft gegeven.

Daarnaast verhuist Exact zijn salarisadministratie naar MaleisiŽ. Bedoeling is dat deze dienst vanaf volgend jaar ook aan klanten wordt aangeboden.

Exact vestigde al eerder de ontwikkelingsafdeling voor nieuwe producten in Kuala Lumpur. Het bedrijf heeft veel redenen om voor Maleisie te kiezen. "We hebben in een aantal landen ervaring opgedaan", zegt Van Haasteren. "In MaleisiŽ viel het allemaal op zijn plaats. De mensen zijn hoogopgeleid en spreken behoorlijk goed Engels. Ze hebben ook een goede werkdiscipline. Een planning is hier heilig."

De lonen zijn in MaleisiŽ ruwweg eenvijfde van iemand met een vergelijkbare functie in Nederland. Daarnaast geeft de overheid buitenlandse ondernemingen onder bepaalde omstandigheden belastingvoordelen.

Volgens Van Haasteren speelt daarnaast het personeelsprobleem. "Het is moeilijk om in Nederland mensen te vinden voor dit werk. Er zijn een paar hbo-instellingen en alle ICT-bedrijven staan aan die mensen te trekken. Hoger opgeleiden voelen over het algemeen weinig voor programmeerwerk. In MaleisiŽ zijn die mensen wel te vinden."

Exact heeft in Kuala Lumpur bovendien een troefkaart achter de hand. De kantoren zijn gevestigd in de prestigieuze Petronas Twin Towers. Twee kantoortorens van meer dan 400 meter hoog. Een baan in dit gebouw verleent de MaleisiŽrs status.

-
Deel dit artikel met anderen:

eKudos (NL) NuJIJ (NL) TagMos (NL) Google Yahoo My Web del.icio.us StumbleUpon Technorati Digg Facebook Reddit Furl
-

Recente nieuwsberichten:

•  2016/01/14 Zoekoperatie naar MH370 stuit op scheepswrak 19e eeuw
•  2016/01/13 Voor het eerst overleg religieuze leiders in MaleisiŽ
•  2016/01/13 Discussie over borstvoeding bereikt ook MaleisiŽ
•  2016/01/08 Verwanten vermiste MH370 passagiers: Ze leven nog!
•  2016/01/06 Malaysia Airlines vliegt zonder bagage wegens tegenwind
•  2016/01/05 Koenders wil snel besluit over vervolging MH17-verdachten
•  2016/01/04 Zo'n twintig Russen weten wie BUK-raket op MH17 afschoot
•  2016/01/01 MaleisiŽ: IsraŽlische zeilers bestaan niet op WK jeugd
•  2015/12/25 Circuit van Sepang dicht voor groot onderhoud
•  2015/12/24 Sultan van Brunei verbiedt Kerstmis
•  2015/12/24 MaleisiŽ: ex-baas zedenpolitie de cel in om verkrachting

•  Eerder gepubliceerde berichten uit 2005
•  Links naar het nieuwsarchief
-