[an error occurred while processing this directive]
- 2004/01/13 Vlaamse ouders staan er alleen voor

Benjamin Tseu (2,5), het zoontje van Nathalie Dendooven, werd in juni van dit jaar door zijn vader ontvoerd. Haar ex-man nam het kind mee naar zijn geboorteland Oost-MaleisiŽ. Met haar organisatie VZW Benjamin wil Nathalie Vlaamse ouders steunen wiens kind door de (ex)-partner ontvoerd is naar het buitenland.

Nathalie kent de problematiek op haar duimpje want ze is zelf slachtoffer. Haar zoontje Benjamin werd midden juni van dit jaar ontvoerd door haar ex-man. "Ik leerde mijn ex George Tseu in 1996 kennen toen ik in Groot-BrittanniŽ verbleef tijdens een internationaal uitwisselingsprogramma voor studenten. George, die ingenieur is, kwam naar BelgiŽ en vond hier werk."

Het koppel huwde in juni 1999. "Mijn man verklaarde tot driemaal toe onder eed dat hij nooit gehuwd was geweest en geen kinderen had."

De wereld van de zwangere Nathalie stortte in toen ze twee jaar later, midden 2001, in de kelder van hun huis in een grote zak twee originele geboorteakten en honderden foto's van twee Aziatische kinderen vond. "Het waren Rebecca en Penelope Tseu, kinderen van George uit een vorige relatie in Groot-BrittanniŽ."


Afbeelding: Benjamin Tseu (2,5), het zoontje van Nathalie Dendooven
Benjamin Tseu (2,5), het zoontje van Nathalie Dendooven.Begin 2002 werd Benjamin geboren en Nathalie probeerde alsnog haar relatie te redden. Maar George werd depressief toen hij in 2002 zijn vader verloor en werkloos werd. "Onze toekomst liet hem volledig koud."

Vorig jaar scheidde het paar en werd co-ouderschap afgesproken. "Dat leek goed te lukken, maar het viel me op dat ik nooit binnen mocht op het appartement van George. Op 7 juni 2004 heb ik Benjamin naar zijn vader in Brugge gebracht. Toen ik vijf dagen later terugkwam, bleken ze spoorloos. George had Benjamin ontvoerd naar Oost-MaleisiŽ. Totnogtoe heb ik niets meer van hen gehoord."

Nathalie vond veel steun bij de jeugddienst van de politie van Brugge. Ook het Brugse parket is een onderzoek gestart. "We weten nog altijd niet of ik een slachtoffer van bigamie ben."

Maar Nathalie moest ook veel zelf uitzoeken. "Ik heb de ambassade van MaleisiŽ plat gelopen. Zij hadden een paspoort voor George en Benjamin afgeleverd, ook al beschermde een vonnis van de Brugse kortgedingrechter mijn zoon tegen ontvoering. Een vergadering met alle mogelijke instanties leverde niet veel op. Via via kwam ik in contact met andere ouders en met SOS Rapts Parenteaux . Omdat ik constateerde dat in Vlaanderen niets bestaat, richten we begin volgend jaar onze VZW Benjamin op." Met de VZW Benjamin wil Nathalie opvang bieden aan Vlaamse ouders wiens kind ontvoerd is. "We willen in de eerste plaats informatie bieden over welke instanties de ouders kunnen aanspreken om hun kind zo snel mogelijk terug te krijgen. We willen hen de kortste weg tonen, want wie niet bij de pinken is, verdwaalt in een doolhof van rechtbanken, ministeries en ambassades."

Nathalie hoopt dat ze haar kind ooit terugziet. "Ik probeer via diplomatieke weg, als het moet stap ik naar de rechtbank in MaleisiŽ. Mijn ex-man en mijn kind staan internationaal geseind. Ik hoop dat Benjamin ooit via het internet ontdekt dat mama niet dood is maar naar hem zoekt."

-
Deel dit artikel met anderen:

eKudos (NL) NuJIJ (NL) TagMos (NL) Google Yahoo My Web del.icio.us StumbleUpon Technorati Digg Facebook Reddit Furl
-

Recente nieuwsberichten:

•  2016/01/14 Zoekoperatie naar MH370 stuit op scheepswrak 19e eeuw
•  2016/01/13 Voor het eerst overleg religieuze leiders in MaleisiŽ
•  2016/01/13 Discussie over borstvoeding bereikt ook MaleisiŽ
•  2016/01/08 Verwanten vermiste MH370 passagiers: Ze leven nog!
•  2016/01/06 Malaysia Airlines vliegt zonder bagage wegens tegenwind
•  2016/01/05 Koenders wil snel besluit over vervolging MH17-verdachten
•  2016/01/04 Zo'n twintig Russen weten wie BUK-raket op MH17 afschoot
•  2016/01/01 MaleisiŽ: IsraŽlische zeilers bestaan niet op WK jeugd
•  2015/12/25 Circuit van Sepang dicht voor groot onderhoud
•  2015/12/24 Sultan van Brunei verbiedt Kerstmis
•  2015/12/24 MaleisiŽ: ex-baas zedenpolitie de cel in om verkrachting

•  Eerder gepubliceerde berichten uit 2004
•  Links naar het nieuwsarchief
-