[an error occurred while processing this directive]
- 2004/03/09 Markant neemt fabriek in MaleisiŽ in gebruik

Vandaag neemt Markant Office Furniture in Jenjarom, dichtbij de havenstad Klang in MaleisiŽ, een volledig nieuwe fabriek en een nieuwe showroom in gebruik. Het hoofdkantoor van Markant is gevestigd in Nederland en het bedrijf is een toonaangevende producent van hoogwaardig kantoormeubilair. De nieuwe fabriek in MaleisiŽ betekent een vergroting van de wereldwijde afzetmogelijkheden. "Wij zijn een relatief kleine multinational met de gehele wereld als speelveld," verklaart Renť van Achteren, Communication Manager van Markant Office Furniture. "Dankzij de nieuwe fabriek is onze positie op de wereldmarkt nog steviger geworden en kunnen wij daadkrachtiger voortgaan met het ontwikkelen van innovatieve meubelconcepten voor een globaliserende markt."

De nieuwe fabriek in MaleisiŽ is van groot belang voor Markant. De Nederlandse Ambassadeur, Jonkheer J.C. van MŁhlen, aanvaardde dan ook de uitnodiging om de officiŽle openingshandeling te verrichten. De officiŽle plechtigheid wordt voorafgegaan door een traditionele leeuwendans, uitgevoerd door de wereldkampioen leeuwendans, Kun Ceng Keng.

Markant is al 5 jaar vertegenwoordigd in MaleisiŽ met een productie-eenheid. In totaal zijn er 50 Markant medewerkers werkzaam, terwijl op het fabrieksterrein, de Markant Campus, nog eens 45 medewerkers van toeleveranciers actief zijn. Op de Campus zijn toeleveranciers gevestigd die zorgdragen voor 'just-in-time' levering van de benodigde componenten. Nogmaals Van Achteren: "Onze nieuwe fabriek ligt op 60 kilometer van de oude fabriek, maar een groot deel van het personeel is meeverhuisd naar Jenjarom. Dat geeft wel de betrokkenheid aan van onze mensen, die loyaal zijn en goed opgeleid, en veel gevoel hebben voor Europese kwaliteitsnormen."

De productiecapaciteit van de nieuwe fabriek is verdrievoudigd ten opzichte van de vorige productiefaciliteit. Verdere expansie in de toekomst is mogelijk, want Markant heeft al extra grond beschikbaar.

Markant is een toonaangevende fabrikant van in hoogte verstelbaar systeemmeubilair, opbergsystemen en zitmeubilair. Markant heeft het gehele productie- en distributieproces in eigen beheer, van productontwikkeling tot productie en levering wereldwijd. Een team van topingenieurs, product managers, designers en productiespecialisten werkt in het Markant Research & Development centrum samen om producten voor de globale markt te ontwikkelen.

Markant Office Furniture heeft naast de Nederlandse hoofdvestiging in Utrecht kantoren en een dealernetwerk in BelgiŽ, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, AustraliŽ, MaleisiŽ, India en China.

-
Deel dit artikel met anderen:

eKudos (NL) NuJIJ (NL) TagMos (NL) Google Yahoo My Web del.icio.us StumbleUpon Technorati Digg Facebook Reddit Furl
-

Recente nieuwsberichten:

•  2016/01/14 Zoekoperatie naar MH370 stuit op scheepswrak 19e eeuw
•  2016/01/13 Voor het eerst overleg religieuze leiders in MaleisiŽ
•  2016/01/13 Discussie over borstvoeding bereikt ook MaleisiŽ
•  2016/01/08 Verwanten vermiste MH370 passagiers: Ze leven nog!
•  2016/01/06 Malaysia Airlines vliegt zonder bagage wegens tegenwind
•  2016/01/05 Koenders wil snel besluit over vervolging MH17-verdachten
•  2016/01/04 Zo'n twintig Russen weten wie BUK-raket op MH17 afschoot
•  2016/01/01 MaleisiŽ: IsraŽlische zeilers bestaan niet op WK jeugd
•  2015/12/25 Circuit van Sepang dicht voor groot onderhoud
•  2015/12/24 Sultan van Brunei verbiedt Kerstmis
•  2015/12/24 MaleisiŽ: ex-baas zedenpolitie de cel in om verkrachting

•  Eerder gepubliceerde berichten uit 2004
•  Links naar het nieuwsarchief
-